Zappen

Wellicht vraagt u zich af: wat een rare kop voor een artikel?

Zappen, wat is dat, heeft dat met de televisie te maken of anders?

Wij zullen u uit de droom helpen. U hebt ongetwijfeld mensen door ons dorp zien lopen met een groene zak in de ene hand en een grijpertje in de andere hand. Op de zak staat “samen houden we Altena schoon”. Dit zijn ZAPPERS; ZwerfAfvalPakkers. Ook een aantal van onze gemeenteleden zijn actief als zapper. Het rapen van zwerfafval heeft tot gevolg dat alles er netter uitziet maar bovenal een duurzaamheidseffect. Plastic (denk aan sigarettenpeuken) wordt geraapt maar ook allerlei andere materialen die milieu vervuilend zijn. Denk daarbij aan batterijen, blikjes, flessen, tempex etc.

Wat drijft ons als gemeenteleden om door het dorp te lopen en te rapen? In de UEK van december kon u lezen over de Groene Kerk. Iets waar we als kerk nadrukkelijk mee bezig zijn. In het artikel wordt genoemd dat de schepping een cadeau is, van God. Op cadeaus ben je zuinig, ze zijn immers gegeven van uit liefde! Maar toch staan onze naasten tot hun middel in het water en lijden ze onder bosbranden, overstromingen en mislukte oogsten. De kernzin uit het artikel was dan ook: Zorgen voor het klimaat is naastenliefde.

En dat is dus niet ver weg! Ook hier kunt u uw steentje bijdragen aan verbetering van het klimaat en dus liefde voor de naaste betonen. Gooi geen rommel op straat, scheid uw afval bij de bron, creëer zo weinig mogelijk afval, hergebruik, koop tweedehands etc etc. Ook in UEK vindt u tips voor een duurzamer leven.

En wilt u ook ZAPPER worden? Heel eenvoudig: meld u aan bij de gemeente Altena. De zakken en de grijper worden thuisbezorgd, de volle zakken worden na een melding opgehaald: hoe gemakkelijk kunnen we bijdragen aan verduurzaming. Aanmelden: www.altena.nl/zapper

En/of……: doe mee aan de Landelijke Opschoondag in de gemeente Altena op zaterdag 23 maart. Aanmelden kan tot 11 maart op de website van de gemeente.

Werkgroep verduurzaming Maranathakerk

This entry was posted in Activiteiten, Groene kerk. Bookmark the permalink.