School- en kerkdienst 22 mei 2022

Zondag 22 mei bent u / zijn jullie van harte welkom bij de jaarlijkse school – en kerkdienst .

De dienst voor de groepen 1 t/m 4 wordt ‘s morgens om 10:00 uur in de Biesbosch kerk gehouden; m.m.v. de band ‘One Man Audience’ uit Giessenburg.
Hier in de Maranathakerk begint de dienst, voor de groepen 5 t/m 8 om 17:00 uur;
m.m.v. de band ‘Yada Yeshua’ uit Genderen.

Het thema dit jaar is: Volg jij mij?!

Tegenwoordig weet vrijwel iedereen binnen korte tijd een YouTube filmpje te vinden van zijn of haar favoriete Youtuber of vlogger. Naarmate we langer deze persoon volgen, leren we hem of haar steeds beter kennen. Voor sommigen wordt het zelfs een voorbeeldfiguur. We volgen, liken én kunnen soms zelfs niet meer zonder… In de bijbel doet Jezus ook een oproep om Hem te volgen, maar hoe reageren wij daarop? Worden we enthousiast van de verhalen die we lezen en willen we andere mensen ook kennis laten maken met Jezus? Willen we leven zoals Jezus dat aan ons laat zien in de bijbel?

We lezen in de bijbel over mensen die Jezus volgen. Zo gehoorzaamde Daniël niet de wetten van de mensen, maar volgde hij Jezus en bleef hij trouw aan God. Abraham werd geroepen door God en luisterde… vol vertrouwen liet hij alles achter en ging op weg. Ook Mozes was gehoorzaam aan de opdracht van God en leidde het volk uit Egypte naar het Beloofde land. Noach deed wat God zei, ondanks de reacties van de mensen om hem heen.

Maar hoe zit dat met ons geloof… volgen wij Jezus?

We gaan in deze diensten, onder begeleiding van de bands, heel veel leuke en mooie liederen zingen, vooral ook liedjes die de kinderen op school geoefend hebben.

Tijdens de diensten zal er een collecte gehouden worden voor ‘Voedselbank Altena’. U kunt voor digitaal overmaken het nummer van de diaconie gebruiken NL57 RABO 0368 7800 31 onder vermelding van: Voedselbank Altena.

Ook zullen er in de hal kratten staan waar je producten in kunt doen; je kunt hierbij denken aan houdbare levensmiddelen zoals bijvoorbeeld: appelmoes, groente in pot of blik, rijst, macaroni/spaghetti, bami (en mix), olie, knakworst, koffiepads, thee, pannenkoekmix, jam, hagelslag, pindakaas, appelstroop, suiker, zout en toilet- en schoonmaakartikelen.

Hopelijk ben jij/ bent u nieuwsgierig geworden. We zien naar jullie uit!

Kinderen, neem dus je vader, moeder, broers, zussen of vriendjes en vriendinnetjes van andere scholen gezellig mee! Vergeet niet na de dienst jullie werkstukken te laten zien aan je familie. Ze hangen in de kerkzaal en in de hal en zijn ook op de beamer te zien.

Na de morgendienst kun je nog gezellig wat blijven drinken. Er is koffie, thee en limonade!

We hopen op feestelijke en goede diensten.

De  school & kerkdienst commissie

This entry was posted in Activiteiten, Nieuws. Bookmark the permalink.