Herdertjestocht 2019

De PKN gemeenten van Werkendam organiseren op vrijdag 13 december 2019 weer een herdertjestocht.

Na het succes van twee jaar geleden en de kerstvossenjacht van vorig jaar, willen we dit jaar, in de aanloop naar Kerst, opnieuw een ‘herdertjestocht’ organiseren, met daaraan gekoppeld een markt voor een goed doel.

We hopen dat veel gezinnen met kinderen mee zullen lopen en daarom willen we de scholen en de clubs ook erbij betrekken. Daarnaast willen we op het Merweplein, bij de kerststal een ‘markt’ houden voor het goede doel (zie verderop). Hiervoor zoeken we mensen die graag creatief bezig zijn, breien, haken, naaien, timmeren, kaarten maken e.d. en die hun werkstukken op deze markt willen (laten) verkopen voor dit doel. Ook zoeken we voor deze gelegenheid ‘koekenbakkers’ of taartenbaksters.

Wilt u hieraan meewerken, dan kunt u zich opgeven door ons aan te spreken of te mailen naar Saskia de Keijzer: saskiadekeijzer@gmail.com  of naar Wil voor den Dag: hetbaken.wvddag@gmail.com

WIST U DAT…

  • – er kinderen zijn die al in geen jaren hun verjaardag hebben kunnen vieren?
  • – er kinderen zijn die niet elke avond warm eten krijgen?
  • – er kinderen zijn die altijd in oude kleren of afdankertjes van anderen lopen?
  • – er kinderen zijn die vrijwel nooit een leuk cadeautje krijgen?
  • – er kinderen zijn die hierdoor (bijna) dagelijks worden gepest, op school en in de buurt?
  • – deze kinderen gewoon in Nederland wonen?

Stichting Kinderen van de Voedselbank geeft als enige stichting in Nederland kledingpakketten uit voorzien van nieuwe kleding, nieuwe schoenen en een aantal leuke nieuwe cadeautjes. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd brengen zij een verjaardagsbox met een cadeautje voor de jarige en spulletjes om te kunnen trakteren op school en een gezellig feestje te kunnen geven voor andere kinderen. Kaartjes van dierentuinen of pretparken die zij geschonken krijgen of zelf inkopen, schenken zij aan gezinnen om eens lekker een dagje uit te kunnen met elkaar.

Sichting Kinderen van
de Voedselbank is het goede doel tegen kinderarmoede in Nederland. Zie
https://www.kinderenvandevoedselbank.nl/

This entry was posted in Activiteiten, Nieuws. Bookmark the permalink.