Collecte Heilig Avondmaal 12 juli 2020

We zijn er voor onze naasten in nood die lijden in deze gebroken wereld
We zijn er voor mensen die alles kwijt zijn geraakt door een oorlog of een ramp.Samen met jou kunnen we in noodsituaties snel te hulp schieten. En hen ook daarnatrouw blijven, door te helpen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Net zo lang totdat ze zichzelf weer kunnen redden.

NOODHULP JEMEN
In Jemen staan ruim 14 miljoen mensen – de helft van de totale bevolking van het land – aan de rand van een zware hongersnood. Volgens de VN dreigt dit zelfs de grootste humanitaire ramp ooit te worden als er niet snel noodhulp komt. Het betekent opnieuw een klap voor de al kwetsbare bevolking van Jemen.

Naast een langslepende en gewelddadige oorlog werd het land namelijk eerder ook al getroffen door uitbraken van cholera en ernstige voedseltekorten. Tot nu toe zorgden dit al voor duizenden slachtoffers. Zonder hulp dreigen dit er alleen maar meer te worden, doordat veel Jemenieten volledig afhankelijk zijn van hulp van anderen.
Als één van de weinige organisaties is een ZOA-team van hulpverleners aanwezig om, ondanks de onveilige situatie, noodhulp te verlenen. Door het bieden van de meest nodige hulp, laten we de kwetsbare Jemenitische bevolking niet aan hun lot over. Om dat te kunnen blijven doen hebben we – juist nu – jouw steun daarbij hard nodig!

Doet u mee?
Maak uw bijdrage over op bankrekeningnr. NL57RABO0368780031 t.n.v. Diaconie Maranatha Kerk Werkendam o.v.v. Noodhulp Jemen.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.