Amerikaanse auteur (Lois Tverberg) spreekt in de Maranathakerk

Persbericht:

Amerikaanse auteur spreekt in de Maranathakerk

Lois Tverberg, een dochter van een Noors zendelingenechtpaar, woont in Holland in Michigan maar reisde al vaak naar Israël om inzicht te krijgen in de Joodse wereld in de tijd van Jezus en in de Bijbelse cultuur. Tverberg is directeur van het En-Gedi Resource Center en heeft vier prachtige boeken geschreven over haar studie van de Bijbel vanuit de Joodse achtergrond.
De vier boeken zijn in het Nederlands vertaald en uitgegeven door Toetssteen Boeken. Van de eerste twee is al een derde druk uitgegeven. Het nieuwste boek De Bijbel lezen met rabbi Jezus geeft inzicht in de grote verschillen tussen onze moderne westerse cultuur en die van het Midden-Oosten. De kloof tussen die twee is de laatste eeuw heel groot geworden en daardoor begrijpen wij de Bijbel vaak niet goed.
Boeiend is de uitleg in het nieuwe boek van de rol van de Messias (Christus) als de door God gezalfde Koning. De Heer Jezus kondigde als Messias een Jubeljaar aan en verwees in Zijn toespraken naar de profetieën over de Messias als Koning in het Oude Testament. Het is hartverwarmend om dat te ontdekken net zoals het hart van de Emmaüsgangers in vuur en vlam raakte toen Jezus hen uitleg gaf vanuit de Boeken van Mozes, de Psalmen en de Profeten.
In juni maakt Tverberg een rondreis door Nederland. Ds. Maathuis nodig¬de haar via uitgever Klaas de Jong uit om in de Maranathakerk te spreken. Tver¬berg nam de uitnodiging aan en komt op DV woensdagavond 20 juni in de Maranathakerk. De ontvangst is vanaf 19.30 uur. De avond begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Een tolk is aanwezig. Bij boekhandel De Angelot kunt u meer informatie krijgen en zijn alle vier boeken van Tverberg te krijgen. Bezoek ook haar website www.ourrabbijesus.com

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.